Főoldal
Medirlab
Fejlesztések
Kapcsolat
A HEXIUM új HX-IDS-307 termékcsaládja
2016. február 8.

A CYCLOPS fantázianevű hőkamerájának sikerére alapozva a HEXIUM Kft. új termékcsaládot jelentett be. A HX-IDS-307 kódszámú termékcsalád mind kisebb, mind nagyobb teljesítményű optikával is szállítható lesz. Ugyanakkor a hőkamera - a megrendelő kívánsága szerint - kiegészül nagyérzékenységű látható tartományú D/N kamerával és lézeres távmérővel (LRF). Az eszközök a professzionális biztonságtechnika, az ipar és a kutatás számos területén segíthetik a szakemberek munkáját.
A gyártó HEXIUM Kft. a MEDIRLAB Kft. és az IRINDIUM Kft. szakembereinek közreműködésével képes a felhasználó egyedi kívánságainak figyelembevételével akár egyedi konstrukciót is megvalósítani: ráadásul mindezt kis sorozatban is, versenyképes áron és rövid határidőn belül.


CYCLOPS, Az egyik legversenyképesebb hőkamera
2015. december 01.

December elején a HEXIUM Kft. -a MEDIRLAB Kft. közreműködésével- kifejlesztette a jelenleg kapható egyik legjobb ár/teljesítmény arányú, 640x480 pixel felbontású hordozható hőkameráját. A CYCLOPS fantázianevű kamera egy elemkészlettel akár 10 órát is képes működni, de tömege elemekkel együtt sem éri el az 1,6 kg-ot.
A különlegesen nagy fényerejű objektívje segítségével egy járművet több, mint 4000 m távolságból, egy embert több, mint 2000 m távolságból képes érzékelni. Az eszköz opcionálisan 3D mágneses iránytűvel, beépített GPS modullal és WLAN kommunikációval is rendelkezik. Mind állókép, mind képfolyam rögzítésére alkalmas.
A készülékhez akkumulátortöltő, szivargyújtó adapter, hord táska, vállszíj és speciális állvány is rendelhető. A kamera sorozatgyártása megkezdődött, az eszköz már megrendelhető.


A HEXIUM KFT. ÚJ FEJLESZTÉSE: A MAGIC
2015. november 2.

Az év elején elkészült prototípus sikeres tesztelése után, a HEXIUM Kft. és a Sanatmetal Kft. -a MEDIRLAB Kft. közreműködésével- megkezdte a MAGIC mágneses disztális célzó eszközének sorozatgyártását.
A világon egyedülálló orvostechnikai eszköz a nemzetközi viszonylatban is élenjáró, egri SANATMETAL Kft. megbízásából és együttműködésével jött létre.
A mérőeszköz szabadalmaztatása folyamatban van. Az eszköz kizárólagos forgalmazója a SANATMETAL Kft.

(A kép forrása: www.sanatmetal.hu)


Magyar Innovációs TechShow

A Medirlab Infradiagnostic System (MIDS) bekerült azon 21 magyar high-tech megoldás közé, amelyek bemutatásra kerültek a Magyar Innovációs TechShow-n, a Jövő Házában.


MEDIRLAB Orvosbiológiai Fejlesztő Kft. megalakulása

Megalakult a MEDIRLAB Orvosbiológiai Fejlesztő Kft. a Hexium Kft. leányvállalataként, amely a HEXIUM által fejlesztett és gyártott orvosbiológiai felhasználású termékekért felelős.